Menu
Česky English Deutsch
+420 532 23 1111

Známý šéfkuchař vaří pro zdravotníky FN Brno, díky tomu dává práci i lidem s hendikepem

/30.3.2021/ Jako v prvotřídní restauraci, tak si připadali zdravotníci na dvou covidových odděleních FN Brno, kteří dostali výborné menu od šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Pokrmy se připravovaly v zázemí restaurace v bunkru pod brněnským Špilberkem, michelinskému kuchaři pomáhali v kuchyni také čtyři kuchaři, kteří v době nouzového stavu nemají práci a jejich sociální situace není jednoduchá.

Nápad odměnit zdravotníky a zároveň podpořit lidi bez práce dostal spolek AMERFO, který provozuje v Brně zážitkovou expozici v bunkru pod Špilberkem a sociální podnik Franz Kafka Špitál, kde zaměstnává osoby s hendikepem. Impulsem byla nešťastná událost, která otřásla nejen celým spolkem, proto se rozhodli dát lidem, kteří nemohou pracovat, naději a možnost si přivydělat.    

Šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je členem správní rady spolku, proto společně s kuchaři z bunkru připravil jídlo pro covidové jednotky. "Chceme podpořit zdravotníky, poděkovat jim a vyzvat všechny, aby vydrželi dodržovat opatření i přes Velikonoce, aby počty nakažených nezačaly zase stoupat," řekl šéfkuchař.

Pro zdravotníky to bylo v zajeté rutině zpestření dne. "Je to něco nestandardního, a obzvlášť v takovém množství a tak vynikající kvalitě. Určitě to zvedne náladu, je to takový příjemný bod dne," říká jedna ze zdravotnic, která si na meníčku od šéfkuchaře pochutnala. 

 

Fotogalerie
Informace o pohotovosti v Brně a Jihomoravském kraji