Podle charakteru činností je OLV rozdělené na tři samostatné úseky.
Úsek klinické a ambulantní nutriční péče
- Zajišťuje nutriční péči na lůžkových odděleních a v nutriční poradně, a to především hodnocením nutričního stavu pacientů, zavedením nutričního plánu, monitorováním nutričního příjmu, individuálním přístupem k rizikovým pacientům a navrhováním postupů v oblasti léčebné výživy.
- Významnou pozornost věnuje edukacím pacientů i rodinných příslušníků a přípravě vzdělávacích materiálů pro laickou veřejnost.
Vedoucí úseku: Marta Bácová
telefon: 532 231 397
e-mail:
Provozní úsek
- Sestavuje jídelní lístky pro hospitalizované pacienty, zpracovává objednávky stravy z jednotlivých oddělení, které jsou podkladem pro přípravu stravy ve Stravovacím provozu.
- Zabezpečuje přípravu ketogenní diety a diety PKU pro fenylketonuriky.
- Provádí kontrolu výdeje stravy, expedice a další kontrolní činnosti související s dodržováním správné výrobní praxe.
Vedoucí úseku: Petra Nebenführová
Telefon: +420 532 233 872
e-mail:
Úsek mléčné kuchyně
- Organizačně je součástí Oddělení léčebné výživy. Nachází se v areálu Dětské nemocnice, v pavilonu K. Toto pracoviště je držitelem normy ISO 9001:2015.
- Odborný personál nutričních terapeutů zde připravuje a vydává stravu pro novorozence a kojence hospitalizované ve FN Brno.
- V rámci pracoviště zde také probíhá praktická výuka studentů Lékařské fakulty MU a studentů SZŠ obor nutriční asistent, nutriční terapeut.
Vedoucí úseku: Bc. Lenka Lutter
Telefon: +420 523 234 338
e-mail: